Bookmark and Share     Sitemap


Tilmeld /afmeld nyhedsbrev

Navn
E-mail
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
19/5 2009 - udstilling på Randers Kulturhistoriske Museum

Fremtidens antikviteter?

 
Fremtidens antikviteter?
Endnu en udstilling, der kan have interesse for AHS medlemmer.
 
Unik brugskunst på Kulturhistorisk Museum Randers

Oplev 5 årtiers folkekær og prisbelønnet brugskunst og en spændende historie om Richard Nissens Trævarefabrik i Langå i særudstillingen "Form - fra tønder til trend" Fra 16. maj til 30. august.

 

I 1950’erne og 1960’erne blev Richard Nissens Trævarefabrik i Langå en del af tidens populære danske designbølge. I samarbejde med den fremadstormende designer Jens Harald Quistgaard producerede fabrikken med stor succes brugskunst til ikke mindst det amerikanske marked.

Mange af produkterne er i dag klassikere inden for både dansk og internationalt design. I 1970’erne gik Richard Nissen solo, og over årene fandt hans skåle, peberkværne, vinreoler og skærebrætter vej til mange tusind danske hjem.

 

Aldrig før er der fortalt så meget om dette stykke af dansk design- og industrihistorie, og i forbindelse med udstilligen har Kulturhistorisk Museum Randers udgivet kataloget "Form - fra tønder til trend",med tekster af Thomas Dickson, arkitekt, industriel designer og journalist, og Anders Have Espersen, historiker og udstillingsarrangør. Kataloget er fyldt med billeder af mussets professionelle fotograf Hans Grundsøe og gamle motiver fra Richard Nissens  trævarefabrik.

Kulturhistorisk Museum Randers
Stemannsgade 2
8900 Randers C

Åbningstider:
Tirsdag–søndag kl. 11–17

www.khm.dk 

Gratis entré


Jens Erik Stigaard | Sølystvej 45, 7620 Lemvig  | Tlf.: 31651541